ERIK GROEN OPPERMACHTIG BIJ 7e MTB STREETRACE VAN OLDEBROEK

Geplaatst door
foto: Laurens van Heerde

OLDEBROEK – Op Koningsdag werd in het hart van Oldebroek de MTB Streetrace gehouden en met succes. Het aanwezige publiek kon volop genieten van de wedstrijden die in verschillende categorieën werd verreden. Voor de ATB Vereniging was dit alweer de zevende keer dat dit evenement werd georganiseerd.

Erik Groen was oppermachtig in de koningsklasse en wist al snel te ontsnappen van zijn medevluchters die het hoge tempo van de Apeldoorner niet meer konden volgen en solo over de finish kwam. Voor Groen was dit zijn derde overwinning in de straten van Oldebroek. Jeroen van Eck uit Leuth kwam 21 tellen later over de meet, en wist Raymond van de Kruisweg uit ’t Loo op zijn thuisparcours met een prima derde plaats binnen te komen.

Bij de Nieuwelingen en Junioren wisten als snel drie renners zich los te maken van het peloton waaronder Thom van Riessen uit Elburg, Niels van Uum uit Harderwijk en Pim Funken uit Assen. De drie renners maakte er een ware finale van maar trok van Riessen aan het langste eind door van Uum in de laatste ronde te kloppen. Funken had geen kracht meer in zijn benen en moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Voor de toeschouwers was het smikkelen en smullen geblazen toen de funklasse werd weg geschoten voor hun wedstrijd. Er ontstond even een groep van zes renners maar zette even later Gerben de Zwaan uit Nunspeet er een tandje bij en wist zijn voorsprong alleen maar uit te breiden. Dit was maar goed ook voor de Zwaan die in de laatste ronde zag dat zijn ketting was gebroken en kwam zo lopend over de finish heen. Ruben Wieberdink uit Elburg sloeg in de laatste ronde toe en wist zo Johan Steenbeek uit Steenwijk achter zich te houden. De smaakmaker was Wouter Rorije uit Heerde die als laatste moest beginnen aan zijn wedstrijd maar op een glorieuze wijze nog als vijfde wist binnen te komen.

Bij de Dames ging de overwinning naar Iris van der Stelt uit Sassenheim, Stelt had lang te maken met Aniek Mos uit Ruinen maar in het slot van de wedstrijd moest Aniek, Iris toch laten gaan. Elodie Kuijper uit Tilburg werd verdienstelijk derde.

foto: Laurens van Heerde

Bij de 50+ wist de Friese renner Miente Steensma uit Drachten korte metten te maken met de rest van het peloton. Steensma had op Henk van Hoorn uit Wezep een voorsprong van maar liefst 2 minuten en 11 seconden. Van Hoorn was zeker blij met deze tweede prijs en was dit voor hem zijn eerste Streetrace.  Wim van de Beek uit Oldebroek wist op een knappe wijze voor eigen publiek als derde te finishen.

In de leeftijd van 13 tot 14 jaar ging de hoofdprijs naar Diederik Fobbe uit het ’t Loo die op een schitterende wijze Rens Teunissen van Maanen uit Oosterbeek wist te kloppen. Jelte Jochems uit Putten kwam 4 seconden later van de winnaar over de streep. Bij de meisjes was Isa Looienga uit Drachten de snelste en werden Esther Plakmeijer uit en Sanne Klock bieden van de organiserende ATB Vereniging Oldebroek tweede en derde

Jasper Harders uit Lelystad wist het goud te pakken bij de 11 tot 12 jarigen. Harders wist met een straatlengte voorsprong Seb van Dijken uit Harderwijk voor te blijven en wist Luuk Fobbe uit het ’t Loo zeer verrassend derde te worden. Bij de meisjes was Anna Linde van Dorp uit Elburg een maat te groot voor de rest maar dat deerde Jenna van Tongeren uit Harderwijk niet die meer dan tevreden was met haar tweede plek. Daphne van Boven uit het ’t Loo mocht als derde het podium op.

In de leeftijd van 8 tot 10 jaar wist Mads Teunissen van Maanen uit Oosterbeek met overmacht de streetrace te winnen en wist Damian van den Berg uit Oldebroek als goede tweede binnen te komen.  Thijs van de brink zorgde voor een stunt. De jonge renner uit Ermelo wist op dit parcours prima tegenstand te bieden werd tot ieders verbazing derde. Jinthe Nijboer uit Zwolle wist bij de meisjes de klus prima af te maken en rekende af met Bente Jochems en Nynke Jochems die beiden uit Putten komen.

De toeschouwers genoten van de Kabouters (5 tot 7 jaar) die hun talenten wilde laten zien. Julian van den Berg uit Oldebroek bleek over beste benen te beschikken en klopte in laatste ronde plaatsgenoot Daan van den Berg die op zijn beurt Jelmer de Boer uit Zwolle voor wist te blijven. Rinkje Riezebos uit Oldebroek mocht bij de meisjes als eerste het podium op en volgde daarna Anne van Duinen uit Wezep.

De dikke banden race werd gewonnen door Kevin van de Streek en kwam Jay van de Streek als tweede binnen waarna Bas van Asselt volgde.

Het bestuur kijkt weer terug naar een zeer geslaagde MTB Streetrace waarbij alle ingrediënten wel in te vinden waren met spannende wedstrijden. Langs deze weg wil men ook alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Want zonder hen was dit zeker niet mogelijk geweest en natuurlijk ook alle sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.